Voor wie?
Een werkplekonderzoek helpt gezondheidsklachten te voorkomen en/of te verhelpen. U als werkgever en uw medewerker ontvangen een gericht advies voor het optimaliseren van de werksituatie. Hiermee kan verzuim voorkomen worden en verhoogt de positieve bijdrage van werkplezier en productiviteit.
Inhoud en resultaat
Bij een werkplekonderzoek kijken we naar de houding en de beweging van de werknemer bij de diverse taken. Ook wordt de instelling en/of indeling van de werkplek bekeken. Werkomgeving, werkdruk, werkgedrag en fysieke werkbelasting ook t.o.v. van de werkmaterialen worden tijdens het werkplek onderzoek meegenomen. Tijdens het werkplek onderzoek kijken we naar de huidige situatie en hoe we deze kunnen verbeteren.
Onderzoeksacties:
- Basishouding
- Werkhouding
- Werkuitvoering
- Risicofactoren
- Werkbelasting / belastbaarheid
- Fysieke beperkingen
- Aanpassingen
Tijdens de afspraak voor een werkplekonderzoek wordt gesproken met werknemer, werkgever, verzuimbegeleider en zijn/haar jobcoach. Vervolgens worden er vanuit verschillende hoeken gekeken van aanwezige personen naar de invulling van de huidige werkplek, de huidige werkwijze en de huidige verschillende taken en/of afwezigheid daarvan.
Samen maken we een plan van aanpak. Deze aanpak bestaat uit de volgende acties:
- Werkplek advies
- Werkplek training
- Werkplek behandeling
- Werkplek beweegadvies poster
- Controle op dagelijks oefenen
- Werkgedrag en inzet
- Werken aan lichaam bewustwording
- Werken met toekomst bewustwording
Tot slot wordt er een advies en rapportage opgeleverd waar men mee verder kan.